Altijd Dierendag 

De mensen en dieren van het project Altijd Dierendag maken voor Rotterdamse ouderen tijd vrij en bezoeken deze mensen die zelf geen dier meer kunnen houden. Huisdieren hebben een positieve invloed.  eZine Owner

Denny Ray Delgado
Since Nov 3rd, 2011
1 subscribers

Description

Ook voor ouderen kan het  Altijd Dierendag zijn


Genieten van een zachte vacht, een kwispelende staart en liefdevolle ogen die je aankijken. Voor velen van ons heel vanzelfsprekend, maar voor heel veel ouderen een groot gemis. De vrijwilligers van het project Altijd Dierendag maken voor deze mensen het verschil en bezoeken ouderen in Rotterdam die zelf geen dier meer kunnen houden. Zo ervaren ze alsnog een broodnodig en liefdevol contact.

Ouderen en huisdieren

Huisdieren hebben een enorme positieve invloed op ons dagelijks leven. Een hond die vrolijk op je af komt, een kat die spinnend tegen je been komt staan of de zachte vacht van een konijn dat op je schoot zit. Huisdieren brengen ons aan het lachen, geven ons een speciaal gevoel en laten ons geliefd voelen.
Voor veel ouderen is het hebben van een huisdier echter niet zo vanzelfsprekend. Fysieke en/of mentale beperkingen zorgen ervoor dat het hebben van een huisdier niet verantwoord meer is, woonbeperkingen laten het niet toe of de zorg is nu te groot. Dit kan een enorm gemis zijn. Nooit meer een dier kunnen aaien, nooit meer de warmte van het dier voelen, nooit meer even ongestoord genieten.

Gebeurtenissen

Tijdens de bezoeken gebeurt er van alles. De bijzondere ontmoetingen zorgen voor grappige dingen en vaak eveneens emotionele gebeurtenissen. De dieren kruipen tegen de ouderen aan, laten zich aaien en kroelen heerlijk met de ouderen. Onder het genot van een kopje koffie worden door de ouderen  anekdotes opgehaald over de huisdieren van vroeger en zo komen vervlogen tijden weer tot leven. En of er nu een balletje gegooid wordt of koekjes gegeten worden, met hun ondeugende blik brengen de dieren enorm veel plezier bij de ouderen. Benieuwd wat er allemaal gebeurt tijdens de bezoeken? Schrijf u dan in voor de blog van het project Altijd Dierendag en ontvang de updates automatisch in uw email. Kijk op www.altijddierendag.nl


 Subscribe to Altijd Dierendag